Sommer i Ekebergveien

Sommerferie

Vi har kommet godt inn i juni-måned og om kort tid slår fellesferien inn. Som vanlig sender vi en hilsen med ønske om god sommer til alle våre beboere.

Er du forberedt?

summerflight

Med sommerferie følger også en rekke småting man bør forberede for å få en god og trygg ferie. Derfor har vi satt sammen en liten huskeliste med gode ferietips for deg som skal reise bort:

  • Skal du utenlands, husk å sjekke at du har alle reisedokumenter (pass og visum) i orden i god tid før avreise. En del land krever også at passet er gyldig i en bestemt periode etter avsluttet ferie.
  • Skal du utenlands, husk å sjekke at du har gyldig reiseforsikring. Dersom du blir syk i utlandet og mangler forsikring, kan et sykehusopphold koste deg flere hundre tusen.
  • Skal du til et land du ikke kjenner til fra før? Sjekk Utenriksdepartementets landsider.no for informasjon om regler/skikker, innreise og offisielle reiseråd.
  • Skal du være ute i sola, så husk å beskytte kroppen med rett solfaktor. Sola dekker hele planeten vår, så dette gjelder også for deg som «bare» skal være hjemme i Norge.
  • Husk at for omreisende vinningskriminelle er sommerferien en høysesong. Avtal gjerne med en god venn eller nabo som kan melde fra om det er aktivitet i leiligheten din, ta inn post og fjerne aviser fra dørmatta. Har du ingen som kan ta inn posten din, kan du gå på posten.no og bestille oppbevaring eller videresending av post.
  • Hvis du har husdyr så avtal med noen som kan passe dyret, kose med det og mate det dersom du ikke sjekker dyret inn på et dyrehotell i ferien. Vanskjøtsel av husdyr er et alvorlig lovbrudd, og kan gi bøter og fengsel.
  • sunglassesHusk å ta en siste sjekk av leiligheten før du drar på ferie. Vi anbefaler at du kobler fra elektrisk utstyr som ikke må stå på mens du er bortreist. Da sparer du både penger og reduserer faren for brann i elektrisk utstyr. Påse også at alle vinduer og dører er lukket og låst før du reiser. Dersom du har glemt å sikre din egen leilighet og du blir utsatt for innbrudd, kan du få et kraftig redusert forsikringsoppgjør.
  • Sist men ikke minst: NYT SOMMEREN!

Comments are closed.

Velforeningen Driftsfelleskapet for Sameiene Ekebergveien 31-37B